Forbrukslån er et lån uten sikkerhet hvor du som kunde kan ta opp et lån uten å måtte gi banken din noe som helst mer enn din personlige garanti på at du skal kunne betale tilbake lånet. Når du tar opp et usikret lån, som forbrukslån, er det viktig at du også husker på flere tips og råd som passer godt for forbrukslån. En par ting som kan være greit å starte med er at det koster penger og låne penger. I den sammenheng er det viktig at du som person er klar over at du må bruke pengene til noe som gir deg penger, eller at du har så god økonomi at din økonomi kan ta en ekstra kostnad ved at du tar på deg denne kostnaden ved å betale renter og avdrag hver måned.

Hvor lang nedbetalingstid?

Når du tar opp lån er det viktig at du får med deg flere aspekter av lånet og dets betydning for hvordan din økonomi blir påvirket av disse lånefaktorene. Vi liker alle lån, men det er få av oss som faktisk liker å betale på dem. Alle skulle nok gjerne hatt penger gratis. Det er alltid kjekt med litt ekstra penger. På så måte er det greit å vite at hvor lenge vi har lånet avhenger av hvor mye vi betaler på lånet. Om du betaler på lånet hver måned og du betaler mer enn det du ville ha betalt, vil du betale ned lånet raskere enn om du ikke betalte noe som helst. Det er akkurat dette som er kjernen med alle lån. Betaler du ned mer vil du bli kvitt lånet raskere. Utfordringen er at du nok vil ende opp med å betale mer enn det du kanskje har lyst til hver måned, som strammer betraktelig inn på privatøkonomien.

Når du låner penger vil du ha en makstid på hvor lenge du kan låne pengene. Denne makstiden er 5 år. Lengre enn det kan du ikke låne penger lengre, med unntak av refinansiering.

Forlengelse av nedbetalingstid

Om du har betalt på et lån noen år og du begynner å bli lei av situasjonen du er i kan du faktisk endre på lånetiden. Det er ofte slik at du kan forlenge tiden slik at du bruker litt lengre tid på å betale ned lånet, men da også ender opp med å ha lånet lengre.

Er du lei situasjonen du er i nå kan du alltid betale tilbake lånet raskere. Hvis det er slik at du skal betale tilbake lånet raskt kan det være fint å sette nedbetalingstiden kort. Vet du ikke hvordan din situasjon er kan du sette en lang nedbetalingstid som du heller betaler inn mer på hver måned. Det koster ikke noe ekstra og er en fin måte å betale ned på lånet selv om du strengt tatt ikke trenger å gjøre det.